Ledja i vrat

Vežbe za leđa

Kineziterapije ili razumljivije vezbe, za donji deo ledja su oduvek postojale kao vid rehabilitacije kod bolova u ledjima. Nekadasnji programi vezbi su se vise osvrtali na istezanje pojedinih misicnih grupa, te jacanje drugih,povrsnijih misica misica pokretaca. Posto su se cesto u toku kineziterapijskog programa javljala pogorsanja stanja onda se pojavila potreba za daljim unapredjivanjem kineziterapijskog programa.

Ideja vodinja savremenog nacina lecenja nije istezanje odn. destabilizacija kicme vec,naprotiv povecanje stabilnosti lumbalnog delakicme.Naucna istrazivanja su otkrila vazne misicne grupe koje ucestvuju u stabiliziranju karlice, pre svega pa potom i lumbalnog dela ledja.Naime,kod onih koji imaju probleme sa donjim delom ledja ustanovljeno je da se lokalni stabilizatori ne ukuljucuju na vreme pri pokretu i tako ostavljaju prostor za moguce povredjivanje.Nas zadatak je da predhodno otkrijemo ciljne misicne grupa a potom zapocnemo sa njihivim jacanjem.Kada budu dovoljno ojacani lokalni stabilizatori ce preuzeti svoju funkciju stabilizacije odn cuvanja karlice i donjih ledja.

U sprovodjenju ovog programa neophodna je pomoc biofeedback aparata koji na pomaze da kvalifikujemo i kvantifikujemo izvodjenje vezbi.

Nakon programa stabilizacije pacijent nastavlja program neurodinamskih vezbi,balansiranje snage ostale muskulature u skladu sa devijacijom posture svakog pacijenta ponaosob.
Program kontinuirano nadopunjavamo u skladu sa nasim novim ucenjima i saznanjima.

google-map

Adresa: Stojana Protića 48, 11000 Beograd

Telefoni: 011/30-86-111, 065/30-86-111

Copyright 2004 - 2014 by Ledja i Vrat
Developed by Ogitive