Ledja i vrat

Fizikalna terapija

fizikalna terapija

Fizikalna terapija je deo fizikalne medicine, koja koristi fizičke agense u svrhu lečenja pacijenta.

U ordinaciji koristimo:
– ultrazvučnu masažu
– različite modalitete elektroterapije
– laseroterapiju
– magnetoterapiju
– termoterapiju
– kineziterapiju
– intermitentnu longitudinalnu trakciju

Svi modaliteti imaju funkciju smanjenja bola, poboljšanja prokrvljenosti, biostimulacije, smanjenja otoka, povećanja lokalne otpornosti tkiva i ubrzanja njegovog zaceljenja.

Trakcija

Vertebralna trakcija je BEZBOLNA tehnika lečenja oboljenja kičme primenom strogo dozirane (u intenzitetu i trajanju) mehanicke sile.

Terapijsko dejstvo

Trakcijom se može postići razmicanje apofiznih zglobova (međupršljenski zglobići), smanjenje protuzije diskusa, istezanje mekog tkiva, relaksacija paravertebralne muskulature, pokretljivost zglobova. Distrakcijom apofiznih zglobova se smanjuje pritisak na zglobne površine, proširuju se međupršljenski otvori, tako da se smanjuje uklještenje i iritacija korenova kičmenih živaca i krvnih sudova i smanjuje se bol. Produženom umerenom vučnom silom istežu se mišići, tetive, ligamenti i diskusi, što smanjuje kompresiju na međupršljenske zglobove i kičmene korenove i povećava pokretljivost kičme.

Vertebralna trakcija stimuliše relaksaciju paravertebralne muskulature. U zavisnosti od aktuelne patologije može se izvoditi u ležećem pložaju na leđima, stomaku ili boku različite dužine trajanja, intervala relaksacije i vučne sile. Ove vrednosti variraju i u toku lečenja istog pacijenta.

google-map

Adresa: Stojana Protića 48, 11000 Beograd

Telefoni: 011/30-86-111, 065/30-86-111

Copyright 2004 - 2014 by Ledja i Vrat
Developed by Ogitive