Deprecated: Return type of PMXE_Config::getIterator() should either be compatible with IteratorAggregate::getIterator(): Traversable, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in /www/webvol14/v9/mztx8eg2z81hmh7/ledjaivrat.rs/public_html/wp-content/plugins/wp-all-export-pro/classes/config.php on line 92

Deprecated: Creation of dynamic property wp_lightbox_2_general_settings_page::$plugin_url is deprecated in /www/webvol14/v9/mztx8eg2z81hmh7/ledjaivrat.rs/public_html/wp-content/plugins/wp-lightbox-2/admin/general_settings.php on line 13

Deprecated: Creation of dynamic property wp_lightbox_2_general_settings_page::$plugin_path is deprecated in /www/webvol14/v9/mztx8eg2z81hmh7/ledjaivrat.rs/public_html/wp-content/plugins/wp-lightbox-2/admin/general_settings.php on line 18

Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /www/webvol14/v9/mztx8eg2z81hmh7/ledjaivrat.rs/public_html/wp-content/plugins/better-wp-security/core/core.php on line 1102
Iskustva pacijenata arhiva - Ledja i vrat
Ledja i vrat

Iskustva pacijenata arhiva

 

Kod doktorke Vesne Stefanovic prvi put sam dosla u decembru 2004. godine, zbog problema sa skoliozom. Rodjena sam 1981. godine, a deformitet kicme mi je ustanovljen jos u 16-oj godini, na sistematskom pregledu. Tada sam upucena na Ortopedsku kliniku-Banjica, i u istoj na korektivne vezbe zbog skolioze od 25 stepeni u donjem i 12 stepeni u gornjem delu kicme. Ubrzo sam sa vezbanjem prestala jer su mi vezbe bile teske i dosadne, i tokom nekoliko narednih godina sam se bavila nekim drugim aktivnostima, plesom i aerobikom, a ovom problemu i pratecim tegobama nisam pridavala veliki znacaj.

Medjutim, krajem studija doslo je do pojave intenzivnijih tegoba u donjem delu ledja, narocito usled dugotrajnijeg sedenja, zbog kojih sam se obratila doktorki Vesni Stefanovic. Resila sam da se ozbiljnije posvetim ovom problemu, i krenula na korektivne pilates vezbe, 2 puta nedeljno, koje je doktorka vodila. Vec na prvoj kontroli, posle godinu i po dana redovnog vezbanja (2 puta nedeljno u grupi i jos dva puta kod kuce-asimetricne vezbe), doktorka je ustanovila vidno poboljsanje i predlozila da pored vezbanja u grupi idem i 1 nedeljno na individualni cas gde cu raditi samo asimetricne vezbe, koje sada vec pet godina redovno pohadjam kod strukovnog fizioterapeuta Natase Stefanovic. Na kontrolnom snimku, u novembru 2011. godine, nakon visegodisnjeg redovnog vezbanja u Ordinaciji “Ledja i vrat”, ustanovljeno je poboljsanje krivine u donjem delu kicme pa ona sada iznosi 12 stepeni, dok je gornja krivina gotovo zanemarljiva, a sto je najvaznije, moje tegobe minimalne.  Ovo je za mene bilo izuzetno prijatno i neocekivano saznanje obzirom da je u medicini zastupljeno misljenje da se deformiteti kicme ne mogu ispraviti po zavrsetku rasta. Sa vezbanjem u ordinaciji “Ledja i vrat” cu nastaviti i ubuduce, ne samo zbog skolioze, vec i opsteg zdravlja i zadovoljstva, kao i prijatne atmosfere u nasem pilates studiu gde se osecam kao kod kuce.    

Nadam se da ce moje iskustvo pozitivno uticati na druge ljude, narocito pacijente sa slicnim problemima, a doktorki  Vesni i njenim saradnicima se neizmerno zahvaljujem na visegodisnjoj saradnji i postignutim rezultatima.

Maja Stojkov (30 godina), dipl. geograf, iz Beograda

“Čitate ovaj red, sedite udobno, ..i blago ste pogrbljeni, zar ne?
Znam, i ja sam to radila, tačnije – radim to sve manje. Stott Pilates me je naučio da se vežbe ne završavaju na strunjači, već nastavljaju da angažuju telo u svakodnevnim aktivnostima, onda kada mi na njih zaboravimo a najpotrebnije su nam. Zato ih ja jos zovem – pametne vežbe!

To su zapravo individualni casovi gde vezbate na spravama ili koristeci tezinu sopstvenog tela. To je vrsta fizikalne terapije, korektivnih vezbi ili samo vezbi, ali pre svega to je rad na sebi. Dolaskom na cas, svako predznanje o vezbanju treba ostaviti kod kuce, jer ovde ne postoji odredjen broj ponavljanja, serija ili sl. na sta obicno mislimo kada kazemo ‘da vezbamo’. I to je jedna od znacajnih stvari zbog koje je Stott Pilates drugaciji od ostalih metoda. Tu nije bitno koliko vezbate, vec  koliko dobro vezbate. Nema odbrojavanja i preletanja preko problema radi udarajna recke i ispunjavanja nekakve norme, vec se zastaje i suocava sa problemom dok se on ne resi. Iz drugog, trceg… koliko god je potrebno puta i drugacijih pristupa (toliko strpljenja ni majka ne bi imala), ali sa svescu o tome da jedino na taj nacin moze da se ide dalje.

Same vezbe su kreativna kombinacija novih i vec poznatih, osmisljenih tako da povezu nas um i telo. Treba da probude nas organizam, osveste misice i okrenu nas njihovom pravilnom funkcionisanju. Mnoge od njih su i simulacija pokreta iz zivota i sluze da nas nauce da aktivnosti koje svakodnevno nesvesno obavljamo (hodanje, sedenje, saginjanje,…) pretvorimo u svesno vezbanje. A to upravo i jeste poenta, da  shvatimo da svaki pokret moze biti i jeste svojevrsna vrsta vezbe, samo ako znamo pravilno da ga radimo. Jednom recju, zivot sam postaje vezba/pesma 🙂

Verujem da je svaka fizicka aktivnost  uvek promena kako spolja tako i iznutra, ali sa Stot Pilatesom to dobija sasvim novu dimenziju. Suocavanje i resavanje problema nikad nije lak posao i pretpostavljam da zbog toga ni Stott Pilates nije za svakoga, ali za onoga ko ga izabere mislim da zaista moze biti mnogo.”

Dragana Paramentic

“U ordinaciju Leđa i vrat došla sam na preporuku prijateljice pre skoro tri godine. Još od puberteta patim od nelečene izrazite skolioze u grudnom delu kičme koja mi dugo, osim estetskih, nije pravila druge probleme. Ipak, vremenom sam počela da osećam bolove ispod desne lopatice i u krstima. Zahvaljujući stručnosti i trudu dr Vesne i Nataše Stefanović moja skolioza ne samo da nije napredovala već se značajno popravila. Vežbanjem tri puta nedeljno zajedno smo postigle da odavno više nemam bolove, da imam bolje držanje i da lepše izgledam!”

pacijentkinja Milica M. (40 godina)
profesor francuskog jezika

“Imam 42 godine.Majka sam tri sina.U ordinaciju LEDJA I VRAT sam dosla zbog povrede kicme.Od puberteta sam nezadovoljna svojim drzanjem.Godinama idem na razne vezbe.Prvo sto sam zapazila je drzanje dr. Vesne koje mi se jako dopalo.Misljenja sam da bolesna ledja mogu da se poprave jedino adekvatnim vezbama.POcela sam sa individualnim casovima.U pocetku je islo sporo jer sam prvi put saznala za neke svoje misisce.Vec nakon osam casova videla sam rezultate oje sam prizeljkivala godinama.Ja sam se ispravila,mnogo lepse hodam i lepse izgledam.Stomak mi je zategnutiji,osecam se mnogo bolje i mladje. Dakle,citav zivot radim razne vezbe ali sam tek sada zadovoljna i dobila sam drzanje kakvo sam oduvek zelela.

pacijentkinja Tanja B.
ikonopisac

 

google-map

Adresa: Stojana Protića 48, 11000 Beograd

Telefoni: 011/30-86-111, 065/30-86-111

Copyright 2004 - 2014 by Ledja i Vrat
Developed by Ogitive